2009. szeptember 17., csütörtök

Szeptember 17.

E jeles napon, álljon itt emlékül - talán örökre - pár sor kommentár nélkül. Mindenki döntse el magában, hogy egy szenvedélyes őszinteségi roham vagy egy - nem is tudom - full belső körben, minősíthetetlen jelzőket tartalmazó beszédet mondott országunk, - legalábbis papíron - akkori miniszterelnöke.

1.
Három évvel az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a beszéd kiszivárgását követő zavargások hat gyanúsítottját.
részlet a cikkből:
"Megtámadták a székház védelmére kirendelt rendőröket, majd gyújtogattak, végül éjfél után behatoltak az épületbe, ahol kifosztották a büfét, megitták Rudi Zoltán tévéelnök viszkijét, és megrongálták az archívumot."
forrás: http://index.hu/belfold/2009/09/17/felfuggesztett_borton_a_teveostrom_hat_resztvevojenek/

2. a beszéd maga:
http://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE

Én most ezt a pár sort választottam ki.
"Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre. "

Persze a múlton merengni mit ér. Meg úgyis csak a jóra érdemes emlékezni, szóval az "igazi" beszédet is felteszem.
video: http://www.youtube.com/watch?v=2upqc-KP7F4&feature=related

Nem bírom, ki, hogy azért azt az apró részletet ne jegyezzem meg, hogy ez a beszéd utólag, hónapokkal később, máig tisztázatlan úton, de kiszivárgott, nem pedig Feri állt ki vele, hogy ezt meg ezt mondtam! Ezen talán nem árt elgondolkodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése